Årets Lakritscocktail 2017, heter Emerald Apple och kommer att serveras på Lakritsfestivalen 1-2 april på Annexet vid Ericsson Globe i Stockholm. Passa på att besöka ett trevligt event och provsmaka drinken som är en god, avancerad drink med bitig, klar grön färg. Här är receptet:
Emerald Apple
- 2cl Apple sourz
- 1cl St. Germain
- 1cl Mads Vodka
- 1cl Smirnoff Green Apple eller t ex Mads Vodka med några droppar färskpressad juice från grönt äpple
- 1cl sockerlag
- 1cl citronjuice
- En droppe Lakritssyrup
- Monin violette
- Sodavatten
Häll spriten i en shaker tillsammans med is, lakrits, socker och citron, rör om.
Fyll ett kylt cocktailglas, toppa med sodavatten och avsluta med att skikta violen i botten på glaset. Garnera gärna med ett äpplehjärta eller varför inte valfri favoritlakrits.
Årets Lakritscocktail är framtagen och fotograferad av Jennie Pihl, restaurangchef på STHLM Tapas Selected, populär tapas- och vinbar i Gamla Stan i Stockholm som även kan träffas på festivalen i Globen.
I Stockholm har Lakritsfestivalen arrangerats sedan 2009 och 2016 kom över 11 000 besökare till Annexet vid Globen i Stockholm. Även i Helsingfors arrangeras festivalen.
Läs mer på www.lakritsfestivalen.se