Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Tips

»  Crémant-viner från Alsace en het konkurrent till Champagne

Crémant-viner från Alsace  en het konkurrent till Champagne

Crémant-viner från Alsace en het konkurrent till Champagne

Som de mousserade vinerna från Champagne, framställs alla Crémant-viner från Alsace med Mèthode Traditionelle. Det innebär att vinerna lagras i minst nio månader. Processen ger dem en nötig, rostad smak. Ibland ger det också vinet en smak av flinta.

Druvor som är tillåtna att användas i Crémant-viner från Alsace:

  • Riesling
  • Chardonnay
  • Pinot Gris, Blanc och Noir
  • Auxerrois

Crémant-vinet är det enda vinet i hela Alsaceregionen som får använda Chardonnay i sin blandning. Det enda skälet för detta är den framgång druvorna har haft i Champagne-viner.

Det är istället Pinot Blanc-druvan som används främst i Crémant-viner från Alsace. Utöver de läggs ofta Riesling och Pinot Gris till i blandningen för att ge vinet elegans och fyllighet. Alla druvor måste komma inifrån regionens gränser, enligt en regel från 1945.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Alla Crémant-viner från Alsace framställs med Mèthode Traditionelle, vilket innebär att vinerna lagras i minst nio månader och ger dem en nötig, rostad smak.

Riesling, Chardonnay, Pinot Gris, Blanc och Noir samt Auxerrois är tillåtna att användas i Crémant-viner från Alsace.

Chardonnay är tillåtet att användas i Crémant-viner från Alsace på grund av dess framgång i Champagne-viner.

Pinot Blanc-druvan används främst i Crémant-viner från Alsace.

Alla druvor som används i Crémant-viner från Alsace måste komma inifrån regionens gränser, enligt en regel från 1945.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar