Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Tips

»  Fantastiska röda viner från Valpolicella som förtjänar att provas

Fantastiska röda viner från Valpolicella som förtjänar att provas

Fantastiska röda viner från Valpolicella som förtjänar att provas

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 30 januari 2013

Faktum är att det finns många fantastiska Valpolicella-viner, som görs av tre druvsorter – Corvina Veronese, Molinara och Rondinella. Dessa druvor används i olika andelar beroende på vilket vin som framställs. Lokala vinmakare kan också lägga till upp till 15% av andra druvsorter, som Sangiovese, Barbera, Negara, Rossignola och Trentina.

De bästa vinerna från Valpolicella:

  • 2007 Tedeschi Amarone Della Valpolicella DOC
  • 2008 Farina Amarone Della Valpolicella Classico DOC
  • 2009 Remo Farina Le Pezze Amarone Della Valpolicella Classico DOC
  • 2009 Monte Del Frà Tenuta Lena Di Mezzo Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC
  • 2010 Tommasi Ripasso Classico Superiore DOC

I regel är Valpolicellas viner fylliga, fruktiga och har en sammetslen struktur. Under 1960-talet gavs regionen DOC-status, vilket är delvis till skuld för den varierande kvaliteten. På 90-talet hade dessa viners rykte nått botten och om det inte hade varit för den plötsliga populariteten hos Amarone-vinerna hade hela regionens vingårdar kunnat gå under.

Genom att använda passito och ripasso-metoden för jäsning har vinmakarna funnit nya sätt att ge Valpolicella-vinerna mer djup och karaktär. 2007 gavs Valpolicella Ripasso sin egen DOC. Idag anses vinerna vara bland de bästa i Italien.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Corvina Veronese, Molinara och Rondinella, samt upp till 15% av andra druvsorter.

2007 Tedeschi Amarone Della Valpolicella DOC, 2008 Farina Amarone Della Valpolicella Classico DOC, 2009 Remo Farina Le Pezze Amarone Della Valpolicella Classico DOC, 2009 Monte Del Frà Tenuta Lena Di Mezzo Ripasso Valpolicella Classico Superiore DOC, och 2010 Tommasi Ripasso Classico Superiore DOC.

Fylliga, fruktiga och med en sammetslen struktur.

På grund av varierande kvalitet och bristande popularitet.

Passito och ripasso-metoden för jäsning.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar