Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Tips

»  Femtio nyanser av rosé

Femtio nyanser av rosé

Femtio nyanser av rosé

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 24 augusti 2012

Det verkar nästan som att varje land har sina egna preferenser av druvor när det kommer till att framställa roséviner. De kallas också för rosa viner och framställs på rödvinsdruvor. Vinerna framställs på en enskild druva, eller på en blandning av flera olika druvsorter.

Några av de rödvinsdruvor som används för att göra roséviner:

  • I USA: Cabernet Sauvignon, Merlot och Zinfandel
  • I Spanien: Tempranillo och Garnacha (Grenache)
  • I Italien: Sangiovese
  • Andra populära viner: Pinot Noir, Syrah och Malbec

För att framställa rosévin låter man druvskalen ligga kvar i vinet efter pressningen. Processen gör att en del av färgen färgas av på vinet. En kort exponering ger vinet en blek rosa färg.

Ju längre skalen ligger i, ju mörkare rosa blir rosévinet. Om de lämnas tillräckligt länge kan vinet bli chockrosa. Många vinmakare experimenterar med processen för att få fram sin egen unika färg.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Cabernet Sauvignon, Merlot och Zinfandel.

Tempranillo och Garnacha (Grenache).

Sangiovese.

Druvskalen får ligga kvar i vinet efter pressningen, vilket ger vinet en rosa färg.

Ju längre skalen ligger i, desto mörkare rosa blir vinet.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar