Om du dricker en Malbec från Medoza som har lagrats på ekfat kanske du lägger märke till toner av läder eller vanilj. De flesta av dessa viner har bra, stadiga tanniner och mellanhöga nivåer av syra. Den ideala serveringstemperaturen anses vara 14,5 grader.
Några av de bästa vingårdarna som producerar Malbec från Mendoza:
- Achaval-Ferrer
- Cheval des Andes
- Monte Cinco
- Valentin Bianchi
- Zuccardi
En god Malbec från Mendoza kan serveras till många olika kötträtter. Vinerna passar också bra till kryddstark mat, som rätter från Cajun eller Mexiko. De kompletterar både det indiska och italienska köket, och passar överraskande nog även till många desserter.
Trots att det produceras många Malbec-viner i USA och Nya Zeeland anser många experter att Malbec-vinerna från Mendoza är bättre. Vinerna som produceras i Mendoza är lättare än sina motsvarigheter ifrån Bordeaux. Det innebär att de är goda när de är unga och gör att man inte behöva lagra dem, som många andra röda viner.