Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Tips

»  Upptäck Italiens unika vin- och matkultur

Upptäck Italiens unika vin- och matkultur

Upptäck Italiens unika vin- och matkultur

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 16 augusti 2013

Många italienska familjer anser att det avnjuta en god måltid och en fin flaska vin är höjden av vardagslyx. Man märker snart att italienarna inte är rädda för att experimentera med italiensk mat och viner. De traditionella rätterna kommer alltid vara populära, men det finns alltid nya kombinationer av italienska maträtter och viner.

Typiska hopparningar av Italiens mat och vin:

  • Chianti: Alla pastarätter
  • Barbera: Rätter med tomatsås
  • Verdicchio: Rätter med ost- eller gräddsås

Om man verkligen älskar italienska maträtter och viner måste man vara beredd på att vara en upptäcktsresande. Det är för lätt att hålla sig till de klassiska kombinationerna eller bara prova en ny vinsort. Vinerna i Italien håller på att förändras, då de återupptäcker sina rötter.

En annan sak att tänka på när man matchar italienska maträtter och vin är att de flesta rätter från Italien och Medelhavsköket är mycket hälsosamma. När man bjuder på ett bra rödvin till dem så får man en riktig hälsomåltid.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Chianti passar bra till alla pastarätter, Barbera till rätter med tomatsås och Verdicchio till rätter med ost- eller gräddsås.

För att det finns alltid nya kombinationer av italienska maträtter och viner att upptäcka och vinerna i Italien håller på att förändras.

För att de innehåller mycket grönsaker, olivolja och fisk.

Att avnjuta en god måltid och en fin flaska vin.

För att det ger en riktig hälsomåltid.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar