Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
champagne ellner
Allt om Vin» Vin Tips

»  I väntan på snön… prova några vintriga likördrinkar

I väntan på snön… prova några vintriga likördrinkar

I väntan på snön… prova några vintriga likördrinkar

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 29 november 2016

Basen i dessa två drinkar är smaskiga Merrys White Chocolate Irish Cream från den irländska producenten Robert A. Merry & Co.

Att skapa goda krämiga och naturliga likörer har länge varit en fin tradition på Irland som kombinerar en naturlig mjölkproduktion med det gamla irländska hantverket att göra whiskylikör. Den färska grädden som levereras varje dag från det lokala mejeriet i Tipperary, är gräsätande, fria kossor betar på frodiga, gröna ängar.

merry

Merrys gräddlikörer har fått en hel del internationella kvalitets- och smakutmärkelser. Dels så är de ju goda precis som de är, men de är också en fenomenal bas för lyxiga gräddcocktails som passar frostiga vinterfester. Följande recept räcker för 2 drinkar.

Merrys White Chocolate Irish Cream

  • Producent: Robert A. Merry & Co
  • Region: Golden Vale, Irland
  • Alkoholhalt: 17 % Vol
  • Smaksättning: Grädde, whisky, vit choklad, vanilj. Lagrad tre år på bourbonfat.
  • Art nr: 601
  • Pris: 139 kr

drink1Winter Wonderland

  • 1 dl vaniljvodka
  • 14 cl Merrys White Chocolate Irish Cream likör
  • 2 msk vispgrädde
  • riven vit kvalitetschoklad till garnering
  • 1 färsk jordgubbe

Kyl ett martiniglas.

Blanda vodka, likör och grädde tillsammans med is i en shaker och skaka ordentligt.

Häll upp på två glas.

Garnera med vit riven choklad och lägg i jordgubben.

drink2White chocolatini

  • 14 cl Merrys White Chocolate Irish Cream likör
  • 10 cl whisky
  • några droppar chokladsås
  • ½ dl visgrädde
  • Kakaopulver

Blanda likör, whisky, grädde och lite chokladsås samt is i en shaker och skaka ordentligt.

Preparera 2 glas med lite apelsinsaft kring kanten och doppa i kakaopulver och häll upp i glasen.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Basen i de två vinterdrinkarna är Merrys White Chocolate Irish Cream från Robert A. Merry & Co.

Traditionen bakom att skapa likörer på Irland kombinerar naturlig mjölkproduktion med det gamla irländska hantverket att göra whiskylikör.

Merrys White Chocolate Irish Cream har smaksättning av grädde, whisky, vit choklad och vanilj. Den är också lagrad tre år på bourbonfat.

Merrys White Chocolate Irish Cream har en alkoholhalt på 17 % Vol.

Receptet för White chocolatini är att blanda 14 cl Merrys White Chocolate Irish Cream likör, 10 cl whisky, några droppar chokladsås och ½ dl vispgrädde tillsammans med is i en shaker och skaka ordentligt. Preparera 2 glas med lite apelsinsaft kring kanten och doppa i kakaopulver och häll upp i glasen.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar