Basen i dessa två drinkar är smaskiga Merrys White Chocolate Irish Cream från den irländska producenten Robert A. Merry & Co.
Att skapa goda krämiga och naturliga likörer har länge varit en fin tradition på Irland som kombinerar en naturlig mjölkproduktion med det gamla irländska hantverket att göra whiskylikör. Den färska grädden som levereras varje dag från det lokala mejeriet i Tipperary, är gräsätande, fria kossor betar på frodiga, gröna ängar.

Merrys gräddlikörer har fått en hel del internationella kvalitets- och smakutmärkelser. Dels så är de ju goda precis som de är, men de är också en fenomenal bas för lyxiga gräddcocktails som passar frostiga vinterfester. Följande recept räcker för 2 drinkar.
Merrys White Chocolate Irish Cream
- Producent: Robert A. Merry & Co
- Region: Golden Vale, Irland
- Alkoholhalt: 17 % Vol
- Smaksättning: Grädde, whisky, vit choklad, vanilj. Lagrad tre år på bourbonfat.
- Art nr: 601
- Pris: 139 kr
Winter Wonderland
- 1 dl vaniljvodka
- 14 cl Merrys White Chocolate Irish Cream likör
- 2 msk vispgrädde
- riven vit kvalitetschoklad till garnering
- 1 färsk jordgubbe
Kyl ett martiniglas.
Blanda vodka, likör och grädde tillsammans med is i en shaker och skaka ordentligt.
Häll upp på två glas.
Garnera med vit riven choklad och lägg i jordgubben.
White chocolatini
- 14 cl Merrys White Chocolate Irish Cream likör
- 10 cl whisky
- några droppar chokladsås
- ½ dl visgrädde
- Kakaopulver
Blanda likör, whisky, grädde och lite chokladsås samt is i en shaker och skaka ordentligt.
Preparera 2 glas med lite apelsinsaft kring kanten och doppa i kakaopulver och häll upp i glasen.