Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Fakta

»  Vingårdar i Chianti

Vingårdar i Chianti

Vingårdar i Chianti

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 24 augusti 2021

Frågor och Svar

En vingård i Chianti är en plats där druvor odlas och skördas för att producera vin i Chianti-regionen i Toscana, Italien.

De vanligaste druvorna som odlas på vingårdar i Chianti är Sangiovese, Canaiolo och Trebbiano.

Klimatet påverkar vinproduktionen på vingårdar i Chianti genom att påverka druvornas mognad och kvalitet. Ett varmt och torrt klimat kan ge högre sockerhalt i druvorna, vilket kan leda till högre alkoholhalt i vinet.

Några av de mest kända vingårdarna i Chianti inkluderar Castello di Brolio, Castello di Ama, Fattoria di Felsina och Castello di Volpaia.

Chianti Classico är en underregion inom Chianti som har strängare regler för vinproduktionen och högre kvalitetskrav än Chianti. Chianti Classico måste till exempel innehålla minst 80% Sangiovese-druvor, medan Chianti kan innehålla upp till 20% andra druvsorter.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar