Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Läs allt om de bästa klassiska vin och mat-kombinationerna

Läs allt om de bästa klassiska vin och mat-kombinationerna

Läs allt om de bästa klassiska vin och mat-kombinationerna

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 20 augusti 2014

Trots att dessa klassiska vin och mat-kombinationer ger en perfekt balans av smaker och texturer, är de bara förslag. Dessa kombinationer förbättrar kvalitén på både vinerna och rätterna, men det finns inga slutgiltiga regler för att kombinera mat och vin. Det är helt enkelt så att dessa kombinationer har bevisat att de klarar tidens prövningar.

Tre av de bästa klassiska kombinationerna av mat och vin:

  • Champagne och rysk kaviar: Champagnens torra egenskaper är den perfekta balansen till den oljiga, salta smaken av kaviar.
  • Pinot Noir och anka: Den kraftiga och robusta smaken av vinet är en motvikt till den feta ankan och framhäver smaken av köttet.
  • Cabernet Sauvignon och kött: Köttets proteiner mjukar upp tanninerna och framhäver vinets fruktiga smaker.

Dessa är bara några smakprov på fantastiska kombinationer, några andra är ostron och Chardonnay, Riesling med asiatiska rätter och Sangiovese eller Chiantiviner med alla tomatsåsbaserade italienska rätter. Det finns hur många kombinationer som helst.

Oavsett om du letar efter klassiska kombinationer av vin och mat, eller bara försöker bestämma vilket vin du ska servera till en måltid, finns det inget rätt eller fel val. I slutändan är det viktigaste att du väljer ett vin som du tycker smakar gott.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Nej, det finns inga slutgiltiga regler för att kombinera mat och vin.

Champagne och rysk kaviar, Pinot Noir och anka, Cabernet Sauvignon och kött.

Champagnens torra egenskaper är den perfekta balansen till den oljiga, salta smaken av kaviar.

Riesling passar bra till asiatiska rätter.

Det viktigaste är att välja ett vin som du tycker smakar gott.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar