Enklaste vardagslyxen är nästan alltid en kombo av vin och ost och så här för att njuta lite extra en kall decemberkväll behöver det inte bli mer komplicerat än att du grillar några skivor chèvre och piffar till det med läckra färska björnbär. Det vita vinet, True Colours, som vi serverar till ger en fräsch touch till kvällen.
Du behöver
- några skivor rustikt lantbröd
- några msk olivolja
- getost av chèvretyp
- några gula tomater
- färsk rosmarin
- färska blåa bär, av typen björnbär eller blåbär
Sätt på grillen på högsta effekt.
Skiva tomaterna mycket tunt.
Skiva chèvre och brödet.
Häll några droppar olja på varje brödskiva och lägg på tomat och ost.
Grilla bröden på gallret i ugnen i några minuter tills allt fått färg.
Garnera med bär och timjan.
True Colours | Autralien | Druvor: Chardonnay och Viognier | art. nr 3575 | 209 kr

Prisvärda regnbågsvinet True Colors från Opal Springs i Australien är ett perfekt torrt vin att ha hemma så här på hösten när man kunna välja vitt och sedan finns det både i flaska och i 3-liters box. Kombinationen av druvorna Chardonnay och Viognier är alldeles utmärkt och gör att vinet får en fruktig smak. Här finns toner av fat och häftiga lite tropiska frukter som mango, ananas, apelsin med drag av honung och vanilj. Frisk syra som tillför en lätt och välintegrerad mineralitet. Det här vinet är ett mycket harmoniskt och smakfullt vin med lite sommarkänsla utan att det därför blir för tunt och flyktigt.
Att det sedan för varje såld box dessutom doneras 3 kr till Regnbågsfonden gör inte vinet mindre gott.
Lite om Regnbågsfonden:
Stiftelsen Regnbågsfondens ändamål är att finansiellt hjälpa HBTQ-organisationer i hela världen, men även enskilda personer och då företrädesvis i länder där regnbågspersoner förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner. Stiftelsen Regnbågsfonden drivs idag av Jonas Gardell, Jon Voss och Arto Winter, Robert Fredriksson och Kajsa Bergqvist.
Fler ljuvligt vita viner som passar de godaste rätterna!
- Stilig Chardonnay med kyckling och honungsdoftande morötter
- Krispig sallad på Roquefort och en Soave
- Eldig andalusisk skaldjurspaella