Smak:Smaken kan beskrivas som mycket frisk, kryddig och bärig. Mer specifikt är det hallon, lingon och lakrits som kan identifieras bland smakerna i detta vin.
Framställning:Pinot noir är den enda druva som används för röda viner från Bourgogne. Så är fallet även med detta vin. Druvan resulterar generellt i lätta och syrliga viner som är igenkänningsbara för det specifika vindistriktet.
Bourgogne:Bourgogne är ett av Frankrikes huvudområden för vintillverkning. Både röda och vita viner produceras i Bourgogne, de vita tillverkas till största delen av chardonnay. Distriktet är känt för sina kvalitetsviner med höga priser, framför allt Côte-d’Or som är den mest exklusiva delen av Bourgogne. Vinerna härifrån tillverkas i små mängder med kvalitet i fokus, något som ändå blivit lönsamt på grund av vinernas goda rykte. Bourgogne-viner rankas som bland de dyraste vinerna i världen. Klimatet för vinodling här är optimalt, särskilt för de regionspecifika druvorna som kräver ett svalt klimat med vindar från havet.
Labouré-Roi:Labouré-Roi har varit verksamma som vinproducent sedan 1823. Huvudkontoret och en del av lagringskällarna ligger i Nuits-Saint-Georges, men viner produceras över hela Bourgogne inklusive Chablis under detta företagsnamn. Labouré-Roi är idag en av Bourgognes större vinproducenter, mycket tack vare bröderna Cottin som från slutet av 1970-talet började bygga upp företagets inriktning. Fokus har lagts på export, kontraktering med vinodlare samt blandning och lagring av viner. Idag har Labouré-Roi en imponerande produktlista och har på senare år uppnått ökad status för sin kvalitet.