Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Tips

»  Experten tipsar: Crémantviner från Bourgogne

Experten tipsar: Crémantviner från Bourgogne

Experten tipsar: Crémantviner från Bourgogne

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 14 december 2013

Crémant-viner från Bourgogne finns som antingen Brut eller Demi-Sec, vilket betyder torr och mellantorr. Vit Crémantär antingen en Blanc de Blancs, gjorda på enbart vita druvor, eller en Blanc de Noir, gjorda på svarta druvor. Rosévarianter är gjorda av Pinot Noir och varierande delar av Gamay-druvor.

Vindruvor som används för att skapa Crémant-viner från Bourgogne:

  • Chardonnay
  • Melon de Bourgogne
  • Aligoté
  • Pinot Blanc
  • Pinot Noir
  • Gamay

Mousserade viner har skapats här sedan början av 1800-talet, de främsta av vilka kom ifrån Grand Cru-vingårdar. De höga priserna som dessa Grand Cru Crémant-viner från Bourgogne kostar har gjort att nästan ingen är beredd att producera dem längre.

Varje år produceras ca 13 miljoner flaskor av Crémant-viner från Bourgogne. De som produceras i regionens kallare delar liknar smaken av de Chablisviner som produceras i grannregionen. De ifrån det varmare klimatet liknar regionens Beaujolaisviner.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Det finns Brut och Demi-Sec, samt vit Crémant som antingen är en Blanc de Blancs eller en Blanc de Noir. Det finns också rosévarianter gjorda av Pinot Noir och Gamay-druvor.

Chardonnay, Melon de Bourgogne, Aligoté, Pinot Blanc, Pinot Noir och Gamay.

Mousserade viner har skapats här sedan början av 1800-talet.

De höga priserna har gjort att nästan ingen är beredd att producera dem längre.

Ca 13 miljoner flaskor.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar