Majoriteten av Cabernet Sauvignon-vinerna har djärva smaker, som svarta körsbär, björnbär och blåbär. De har höga tanninnivåer och kan ha toner av tobak, vanilj och kryddor. Kombinationen av lenhet och djärva smaker gör att de är det perfekta komplementet till rätter med liknande kraftfulla smaker.
Populära maträtter att servera till Cabernet Sauvignon:
- Entrecote; både grillade och stekta, servera rare eller medium rare
- Högrev och ryggbiff: servera rare eller medium rare
- Korvrätter
- Mustiga grytor
Cabernet Sauvignon-viner har kraftfulla smaker, och bör därför serveras med rätter som är lika kraftfulla i smakerna. Tänk också på att deras höga tanninnivåer och syrlighet gör dem perfekta komplement till alla rätter som har en gräddsås.
När det kommer till de lättare sorterna av dessa viner, finns det ingen gräns på vilken mat man kan servera till Cabernet Sauvignon. De passar lika bra till hamburgare och mexikanskt som till din favoritköttbit.